Selamat Hari Ibu…

Ibu..
Di saat ku melihat dunia,
Kau tersenyum menangis gembirra,
Tatkala ku dibesarkan,
kau berikan segunung kasih sayang,
Selaut belaian..

Ibu..
Akan ku gapai kejayaan biarpun tanah tak ku pijak,
Akan ku cari kejayaan untuk kau ibu,
Itu lah yang mampu membuatkan kau tersenyum gembira melihat ku,
Akan ku jadikan bunga-bunga di taman,
tempat lebah mencari madu,
Agar madu yang manis membuatkan hidupmu lebih bererti..

Ibu..
Pengorbananmu akan ku balas,
Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
Biarpun ombak merobek dunia,
Kau tetap ibuku yang satu.

Selamat Hari Ibu buat ibuku dan ibu-ibu di Malaysia dan serata dunia..

Md.Rz..07

About these ads

~ by Rozaimie on May 12, 2007.

27 Responses to “Selamat Hari Ibu…”

  1. I rasa macam biasa baca aje sajak ni u copy sikit ya.

  2. eh..mane ade..sajk ni dibuat tanpa melihat rujukan dari sumber2 lain..hal cipta sepenuhnya..thanks diatas komen anda.

  3. IT IS A VERY NICE POEM
    SURE YOUR MOTHER WILL BE VERY PROUD OF U
    CAN I BE YOUR FREND

  4. hmm, md.Rz, sye minta izin kt awk utk sya copykan sjk nie.. sye kne buat portfolio la.. cikgu suruh tankzz

  5. wa….bez nyer…boleh ambik x??hehehe

  6. Saya tinggal di singapura saya sangat tarik dengan sajak awak! Errr,,, saya pun nak copi sikit 8) saya darjah 6 lah.

    maaf ya,saya tidak bagus sangat dengan bahasa ku. Jangan worry-worry XD (pakai perkataan ingerris maaf ya ) saya ambil satu ayat sahaja saya akan buat lain. Saya pun suka buat sajak. Di sekolah saya pernah membuat sajak asal dari saya sahaja tetapi cikgu ku tukar,(tak sukalah cikgu tukar tukar sajak saya! saya munye tentang Singapura! )

    :) BYE BYE

  7. best la awak nyer sajak tentang hari ibu
    saya nak bagi mak saya

  8. baguslah sajak awak.

  9. boleh saya guna sajak ini unuk pertandingan sajak anak murid saya? tapi saya ubahlah sikit-sikit.

  10. he bagus juga ya sajak awak saya tiru ya t.k.

  11. i rasa sangat okey dalam sajak=)

  12. iTs A nIcE p0eM…..

  13. sungguh meyanyaat hti

  14. wow….sungguh best,sajak yang sangat bermakna

  15. sajak,,,saya telah memenangi 5 kali disekolah membaca sajak….hebat kan?

  16. i love ur sajak…

  17. tsentuh wuu…

  18. HaPpY MoTHeR’s DaY!!! ^_^

  19. best sajak ni..
    suke lah
    bleh mengalirkan air mate..

  20. nk minta untuk kongsi sajak ni kat blog saya. terima kasih byk2.

  21. la.. sy amat tertarik dgn sajak ni,,kalu b0leh sy nak c0py .

  22. good luck beybeh

  23. nice pantun.it helped me 4 my exam

  24. best giller sajak 2…

  25. saya su…….ka sajak ni : ) : ( .

  26. Hehe…selamat hari ibu saya ucapkan kpada ibuku yg tersayang

  27. terbaiklah sajak ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: